Foto: FFBB
Foto: FFBB
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Kristianstad Rotary stöttar välgörenhetsprojekt


KRISTIANSTAD. Rotary Kristianstad har tillsammans med fem andra Rotaryklubbar i närområdet gjort det möjligt att förverkliga projektet Global Grant Lifidzi.

Efter en lång tids insamling är man nu i hamn och kan förverkliga projektet som ska bidra till en bättre levnadsstandrad i den lilla byn.

Målet med projektet är bland annat att få befolkningen i Lifidzi, i Teteprovinsen i norra Mocambique mer medveten om hur man kan förbättra jordbruket och därmed få ökade skördar och också informera om hur man kan förbättra de sanitära förhållandena i byn.

– Rotary har goda resurser att hjälpa, om de rätta förutsättningarna finns och det tycker vi att man har här. FFBB som vi samarbetar med är också en ytterst seriös hjälporganisation med minimala administrationskostnader, berättar Göran Anderberg som ansvarar för Rotary Global Grant Projekt i Lifidzi, Mocambique.

I byn bor cirka 5000 familjer och 95 procent av den vuxna befolkningen är analabeter. De små skördar som ska ge de 30 000 människorna i området mat räcker inte till och många familjer lider av svält.

Redan 2014 engagerade sig Göran Anderberg i projektet och beslutade då att söka bidrag genom Rotary till projektet. Man lyckades själva med hjälp av Rotaryklubbarna runt Kristianstad att samla in 100 000 kronor och genom extra stöd från Rotary International och Föreningen För Barnens Bästa kunde man sedan få ihop den totala summan på 580 000 kronor.


Publicerad: 13. september 2017 09:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kristianstad

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa