Alexander Johansson har träffat medlemmarna i Kiss ett flertal gånger och har sett deras konserter 53 gånger. Foto: Privat
Alexander Johansson har träffat medlemmarna i Kiss ett flertal gånger och har sett deras konserter 53 gånger. Foto: Privat
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Star Wars möter rockmusik

”Kiss var som seriefigurer fast levande”Bästa skivan: Destroyer Dyraste prylen: En sådan Yxbas som Gene Simmons har den gav jag nog 25 000 kronor för. Favoritprylen: Kissflipperspelet. Jag har två stycken så ett får följa med på utställningen och ett stannar hemma. Drömprylen som saknas i samlingen: Jag har ingen exakt pryl men personliga tillhörigheter är alltid kul. Hur många livekonserter har du sett: 53 stycken När ska du se dem nästa gång: Jag hade tänkt åka till USA i år och kolla men så blev det inte. Jag gissar att de kommer till Europa nästa år så då lär jag se dem.

KRISTIANSTAD. Alexander Johansson har lagt tusentals kronor på sin Kissamling. Så mycket att han hade kunnat köpa ett helt hus om han hade valt det istället.

– Men jag har ju samlat under 20 års tid så jag ser det inte så mycket i pengarna. Och egentligen har väl sakerna inte så stort värde mer än för mig, säger Alexander Johansson.

Men intresset för hans prylar är stort och det började med att folk kom hem till honom bara för att få se på alla hans Kissprylar.

– Det var nog då som någon knäckte idén att jag skulle börja ställa ut sakerna istället så sedan 2004 har jag gjort det.


I Kristianstad

Och den 4 november är det premiär för utställningen Kiss – the exhibition på Grand hotell i Kristianstad.

Tusentals Kissprylar ligger nedpackade hemma hos Alexander Johansson och lagom till utställningen tar han lastbilen ner till Kristianstad för att få med sig allt som passar att ställas ut.

Men hur började egentligen ditt intresse?`

– Det började ju med att man fick någon skiva och sedan ville man ju ha alla deras skivor. Och ganska snabbt insåg man att detta band skiljde sig så mycket mot alla andra band. Det var Star Wars möter rockmusik. De var som seriefigurer med sitt smink men ändå verkliga. Och det var fascinerande. Och ganska snabbt insåg jag vilken industri det fanns runt Kiss och jag började samla.

Kläder, skivor, affischer dockor flipperspel, guldskivor ja listan över saker kan göras lång.

Vad är du mest nöjd med i din samling?

– Det är nog alla de saker som någon av bandmedlemmarna har ägt. Det finns ju lite personliga auktioner ibland. Sedan internet kom har ju samlandet blivit lite lättare men samtidigt har det blivit svårare att göra fynd.

Kommer du alltid att samla på Kissprylar?

– Jag har hållit på så länge nu så det är omöjligt att sluta. Jag försöker att hålla lite distans men även om jag slutar så kommer jag ändå alltid att vara Kiss-Alexander.


Publicerad: 20. oktober 2009 10:03
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kristianstad

Startsidan just nu