Matchen mellan Trollenäs IF och Åhus Horna BK slutade 4-0 till hemmalagets favör.

Matchen mellan Trollenäs IF och Åhus Horna BK slutade 4-0 till hemmalagets favör. Foto: Mostphotos.com

Skallade motspelare på fotbollsplanen – döms för misshandel

Ska betala 6 000 kronor i skadestånd till den drabbade

ESLÖV/ÅHUS.

En 18-årig man döms av Lunds tingsrätt för misshandel. Detta skedde i samband med en match i höstas när Trollenäs IF mötte Åhus Horna BK på hemmaplan i herrjuniorernas division två norra.

Av
Anja Degerholm

Det ska ha varit en tuff match med mycket hårt spel. I slutet av matchen kulminerade detta vilket resulterade i ett svullet öga. Hur det gick till råder det delade meningar om.

Mannen själv, som spelade för Åhus Horna BK, erkänner att han skadat motspelaren men förnekar brott. Han hävdar att han först blivit slagen i magen av motspelaren i en närkamp om bollen, så mycket att han var tvungen att böja sig kraftigt framåt. Han ska då ha råkat träffa motspelarens öga med skallen och menar att detta var en ren olyckshändelse.

Den drabbade säger att matchen var avblåst och att 18-åringen följde efter honom och utdelade en skallning. Efter detta ska han ha känt smärta och yrsel, och ögat ska ha svullnat upp till en bula.

Tingsrätten går på motspelarens version, som också stöds av vittnen. 18-årigen döms därför för misshandel av normalgraden till villkorlig dom och 30 dagsböter á 50 kronor. Han ska dessutom betala skadestånd till brottsoffret på totalt 6 000 kronor, varav 5 000 kronor för kränkning och 1 000 kronor för sveda och värk.

Skånes fotbollsförbund stängde även av mannen under en månads tid efter händelsen.

Matchen på Trollevallen slutade med vinst 4–0 till hemmalaget Trollenäs IF.

Publicerad 11 February 2019 17:06