Det blir varmare i helgen, men ta med paraply om du ska ut. Räkna med gråa moln och en och annan regnskur.

Det blir varmare i helgen, men ta med paraply om du ska ut. Räkna med gråa moln och en och annan regnskur. Foto: Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Helgens väder:

Blir varmare men blött

Skåne kan få upp till tio plusgrader

SKÅNE. Veckan har bjudit på rejäl kyla. Men nu kan vinterkläderna hängas av för en stund. Nu vänder det igen när varmare väder sveper in över Skåne. I helgen stiger temperaturen och når på sina håll mycket över det normala för årstiden.

Av
Andreas Holm

– Nu blir det dagar med plusgrader. På måndag kan det stiga upp till hela tio plusgrader, vilket är mycket över det normala för årstiden, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Under fredagen fortsatter torsdagens gråa väder med inslag av regn. Molnen stannar kvar under helgen, men temperaturerna stiger.

– Räkna med mellan fyra till åtta plusgrader under dagarna. Men på sina håll kan det sjunka till nollgradersstrecket i Skåne, men överlag ser det ut att hålla sig på ett par plus, säger Sofia Söderberg.

Det kan också komma lite regnstänk på lördagen, men desto mer nederbörd väntar på söndag. I början på veckan håller regnet sig kvar, om än i lite mindre mängder, och temperaturen stiger till behagliga tio plusgrader, vilket inte hör till vanligheterna i december.

– Verkligen inte, det blir som sagt temperaturen mycket över det normala i Skåne, säger Sofia Söderberg, som längre fram ser att värmen inte håller i sig.

– Nej, det väntas bli kallare redan i mitten på nästa vecka.

Några chanser till snö?

– Det är svårt att säga just nu. Den prognosen är högst oklar.

Publicerad 30 November 2018 09:34