Dagnys tips för ett långt och lyckligt liv – fyller 106 idag

"Hur trevligt som helst"

STOCKHOLM/KRISTIANSTAD. Sveriges äldsta och kanske mest uppskattade bloggerska Dagny Carlsson fyller aktningsvärda 106 år idag. Hemligheten till ett långt och lyckligt liv –"Håll huvud och fötter igång".

– Man måste vara rädd om sig, röra på sig och hålla hjärnan igång så att den inte försoffas. Och så måste man träffa trevliga människor, vilket jag verkligen gör. I alla fall nuförtiden, säger födelsedagsbarnet Dagny Carlsson.

När Lokaltidningen ringer för att gratulera på 106 års dagen sitter Dagny tillsammans med ett tv-team i sin lägenhet i Solna för att invänta folkets hyllning som hon själv säger.

– Det blir säkert trevligt. Det gör inte ont i alla fall. Jag har det hur bra som helst, säger hon.

Som Dagny tidigare myntat börjar livet vid 100 och de senaste sex åren har Dagny verkligen levt. Förutom att hon startat och drivit en av Sveriges mest lästa bloggar har hon medverkat i både filmer och tv-program samt sommarpratat i Sveriges Radio.

– Det är bara för att jag är så gammal som folk bryr sig. Hade jag varit 70 hade det jag säger gått obemärkt förbi.

För bara några månader sedan var Dagny även gäst hos kungaparet som tog emot i prinsessan Sibyllas våning.

– Det var inte så märkvärdigt som man kan tro, men det var en ära helt klart, säger hon.

Sin aktningsvärda ålder till trots har Dagny inga planer att slå av på takten. Efter födelsedagsfirandet är det en resa till Ungern som står näst på agendan.

– Vi ska semestra och titta på vackra hus. Det blir skönt med lite miljöombyte, säger hon.

Publicerad 08 May 2018 00:00