Drograttfull försökte köra på polis utanför skola

Fick kasta sig mot stenmur för klara sig

KRISTIANSTAD.

Vid en hastighetskontroll utanför Fjälkestads skola ska en polisman stoppa en man som kör för fort. Men i stället för att stanna försöker mannen att köra på polisen.

Vid en trafikkontroll på onsdagen uppmärksammar en polis att en man, som är i 50-årsåldern, kör för fort. På 30-sträckan utanför Fjälkestads skola kör han i 52 kilometer.

Polisen går ut mot vägen och försöker stoppa fordonet. Men i stället för att stanna försöker bilföraren att köra på polisen som får kasta sig mot en stenmur för att undvika att bli påkörd.

När man sedan lyckas stoppa bilföraren märker man att han är påverkad av narkotika. Dessutom är registreringsskyltarna falska och det visar sig att bilen är avställd samt att mannen saknar körkort.

– Polisen klarade sig men en sådan här person vill man helst inte ha ute på vägarna och speciellt inte på vägen utanför en skola, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

Bilföraren misstänks nu för grov misshandel, grov olovlig körning, rattfylleri under påverkan av narkotika, märkesförfalskning, trafikbrott och narkotikabrott för eget bruk.

Publicerad 19 April 2018 11:18

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag