Kvinna hittad död – en person anhållen för mord

Ska ha blivit knivskuren

ÅHUS. En kvinna i 30-årsåldern har hittats död i Åhus. En man, som hon uppges haft en relation med, är anhållen sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt initiala uppgifter ska kvinnan blivit knivskuren.

Strax efter klockan 01 natten till tisdag larmades polis och ambulans till Åhus efter att en kvinna i 30-årsåldern hittats svårt skadad. Hjärt- och lungräddning inleddes på plats, men tyvärr gick kvinnans liv inte att rädda.

– Första patrull på plats kunde konstatera att det tyvärr inte fanns något att göra för att rädda hennes liv, säger Robert Loeffel, presstalesman för Polisen i nordöstra Skåne.

Enligt initiala uppgifter ska kvinnan blivit knivskuren i halsen, en uppgift som polisen inte vill kommentera, men heller inte dementera.

– Hon har avlidit till följd av yttre våld. Mer detaljer kring mordvapnet vill vi inte gå in på. Vi dementerar dock inte de uppgifter som tidigare framkommit, säger Loeffel.

Kvinnan ska ha hittats inomhus och polis larmades via SOS.

Tidigt på tisdagsmorgonen anhölls en 29-årig man, som kvinnan uppges haft en relation med, misstänkt för mord.

Bostaden där kvinnan hittades, samt området runtomkring, är avspärrat för teknisk undersökning.

– Vi har även spärrat av ett område en bit från platsen för att se om den kan ha någon koppling till ärendet.

Under dagen kommer teknisk undersökning göras på de båda platserna, samtidigt som polisen arbetar brett för att skapa sig en bild av händelseförloppet.

– Utöver teknisk- och rättsmedicinsk undersökning kommer vi höra personer i närområdet.

Enligt åklagarmyndighetens presstjänst kommer den anhållna mannen höras så fort han tilldelats en försvarare.

– En person har anhållits misstänkt för mord. Personen anhölls 05.46 och kommer att höras när tingsrätten öppnat så att en försvarare kan utses, säger Annika Collin på Åklagarmyndighetens presstjänst. .

Texten uppdateras...

Publicerad 10 April 2018 08:15