Inga spår efter Lelle Hildebrand – men Missing People ger inte upp

"Kommer fortsätta så länge de anhöriga vill"

IMMELN. Ett fyrtiotal personer sökte under lördagen i skogen kring Immeln efter turnéledaren Lelle Hildebrand, som försvann i samband med en konsert i Sölvesborg, för 19 år sedan. Tyvärr bar insatsen ingen frukt, men Missing People ger inte upp. Inom kort kommer fler sök arrangeras.

– Överenskommelsen med polisen är att vi fortsätter leta så länge vi får ihop sökare eller så länge de anhöriga vill. Det är trots allt för deras skull som vi gör det här. För att de ska få ett avslut. Att det gått 19 år utan att de fått veta vad som hänt är oerhört tragiskt, säger Christer Ågren, operativ chef för Missing People.

Att Missing People engageras i en pågående utredning där polisen misstänker att ett grovt brott begåtts är ovanligt och ställer även höga krav på sökdeltagarna.

– Det är så vitt jag vet första gången som vi gör något sånt här. Det är ett stort förtroende polisen gett oss. Men det ställer höga krav. För att de fynd vi gör ska kunna användas i utredningen krävs att vi behandlat dem rätt så att vi inte förstör exempelvis DNA eller annat som kan vara av intresse.

Att personen de söker varit borta i 19 år gör inte saken lättare.

– Om någon exempelvis tappat något på marken så har det fallit löv över det i 19 år. Ju längre tiden går desto svårare blir det att hitta. Naturens egen nedbrytningsprocess har förmodligen tagit hand om det mesta som inte är av metall, säger Christer Ågren.

Under lördagens insats söktes ett par olika skogsområden kring sjön Immeln av.

– Vi var en tapper skara som höll på hela dagen. Tyvärr kunde inga fynd göras.

Framöver kommer Missing People söka av flera områden som polisen anser vara intressanta i utredningen. Information om fler skallgångar kommer publiceras på Missing Peoples Facebooksida inom kort.

Publicerad 09 April 2018 15:03