Missing people söker efter Lelle Hildebrand

Skallgång hålls vid Immeln

IMMELN. I dag inleder Missing People en sökinsats efter den 37-årige turnéledaren Lelle Hildebrand, som försvann spårlöst efter en Hammerfall-konsert i Sölvesborg 1999. Sökinsatsen görs på uppdrag av polisens kallla-fall grupp, skriver Missing People i ett pressmeddelande.

Med start klockan 10 i dag kommer Missing People anordna ett sök vid sjön Immeln, där de sista spåren efter den försvunna turnéledaren Lelle Hildebrand slutar.

Lelle försvann för drygt 19 år sedan den 25 januari 1999. Han var då 37 år gammal och sågs senast vid spelplatsen Kartago i Sölvesborg.

Tidigt i utredningen misstänkte polisen att han blivit mördad, men hans kropp har aldrig hittats.

Lelle var vid försvinnandet troligtvis klädd i en mörk vindjacka eller en mörkbrun skinnjacka med eventuellt pälsklädd insida, jeans och gula kängor, skriver Missing People på sin Facebooksida.

Skallgången inleds under förmiddagen, men det går bra att ansluta löpande under dagen. Ingen föranmälan krävs och all information ges på plats. Samling sker vid bygdegården vid Immeln. Åldersgräns 18 år.

I ett pressmeddelande skriver Missing People att ärendet är speciellt eftersom det rör ett försvinnande långt bak i tiden och då polisen misstänker att ett grovt brott ligger bakom.

”Vanligtvis gör polisen sådana uppdrag med egen personal för att säkerställa att spår och fynd hanteras på ett sådant sätt att de kan användas som bevis vid en eventuell rättegång. Därför har polisen gett Missing People särskilda anvisningar för hantering av de fynd som görs”, skriver de.

Publicerad 07 April 2018 08:30