Lakritsen gav mersmak: "Nu har Lotta hittat sockerpaketet också"

Pappan hyllar hennes uppfinningsrikedom

ÖNNESTAD. Lotta, 18 månader, hittade godis på pappans skrivbord. Robin Håkansson tänkte att gömman var säker, i tron om att Lotta låg och sov när han la godiset bakom datorskärmen.

Av
Maja Bergqvist

Robin Håkansson i Önnestad försökte gömma sitt godis. Men redan dagen efter hittade hans dotter Lotta godisgömman, medan hennes mamma var upptagen med lillebror, sex månader.

Han berömmer sin dotter för hennes självständighet och uppfinningsrikedom. När Lotta skulle åt pappans godisgömma klättrade hon upp på skrivbordet via kontorsstolen och hängde sig sedan över datorskärmen.

Jag är i alla fall glad att Lotta tog godiset och satte sig i soffan. Den är i skinn och lätt att rengöra.

Han berättar också att Lotta brukar sitta i soffan när hon får sina majskrokar. Han tror att det var därför som hon tog sig till soffan när hon knyckte godiset, istället för att sitta kvar på skrivbordet och äta det.

– Jag är i alla fall glad över att Lotta tog godiset och satte sig i soffan. Den är i skinn och lätt att rengöra. Dessutom var hon snabb. Hon visste att hon bara hade ett par minuter på sig innan hon skulle bli påkommen.

Lotta har också en storebror som är sju år. Robin Håkansson och hans fru är noga med att barnen inte får för mycket socker. Men vad hjälper det?

Nu har Lotta varit i farten igen. I helgen hittade hon sockerpaketet i skafferilådan. Hon hade tagit en matsked från besticklådan och lät sig väl smaka.

Nästa steg är väl att hon hittar glassen i frysen.

– Där satt hon och mumsade i sig sockret, direkt från förpackningen. Denna gång hade hon kläder på sig och sockret fastnade överallt, inte minst i fickorna, säger Robin Håkansson.

Vad tror du händer härnäst?

– Nästa steg är väl att hon hittar glassen i frysen. Tack och lov är dörren till frysen ganska trög, men man vet aldrig.

Hur reagerade hon när hon blev påkommen?

– Hon försökte charma sig ur det. Hon är ett riktigt charmtroll. Min fru har farhågor över att hon även i framtiden ska kunna charma sig ur kniviga situationer.

Kvällsposten var först med att uppmärksamma Lottas tilltag.

Publicerad 13 March 2018 00:00