Polisen efterlyser bilder och filmer på Lelle Hildebrand

Sågs senast i livet 1999

NORDÖSTRA SKÅNE. Utredningen kring försvunne Lelle Hildebrand fortsätter med oförminskad styrka. Polisen efterlyser nu foton och filmmaterial från den konsert där turnéledaren senast sågs i livet.

Hildebrand befann sig på klubben Kartago i Sölvesborg den 25 januari 1999, där bandet Hammerfall uppträdde. Vittnen såg honom hoppa in i en bil som körde iväg. Bakom ratten satt en då 22-årig rockmanager som var skyldig Lelle Hildebrand pengar.

En dryg vecka senare hittades Lelle Hildebrands väska vid sjön Immeln norr om Kristianstad – bara någon kilometer från den 22-årige rockmanagerns föräldrahem i Arkelstorp. Mannen anhölls misstänkt för mord men släpptes senare i brist på bevis.

Utan en kropp är det i princip omöjligt att få någon fälld för mord i Sverige. Polisen har lagt ner stor möda på att leta efter Lelle Hildebrands kvarlevor – men hittills utan resultat.

Så sent som i somras hittade en svampplockare skelettdelar på Ivö. Polisen tittade närmare på 20 försvunna personer, däribland Lelle Hildebrand. Men efter att ha jämfört DNA-spår, tandkort och röntgenbilder kunde det konstateras att det inte rörde sig om den försvunne turnéledaren.

I december genomförde polisen dessutom dykningar i Ivösjön. Kroppen anträffades inte men Bo Lundqvist, chef för kalla fall-gruppen i region Syd, är ändå nöjd.

– Det gjorde att vi kunde utesluta att kroppen var på den platsen, säger han.

I början av febrari kallades även frivilligorganisationen Missing People in för att hjälpa till i sökandet. Arbetet riktas in på flera särskilt utvalda områden i nordöstra Skåne och i Blekinge.

– Det har varit ett stort inflöde av information från allmänheten den senaste tiden, vilket vi är tacksamma för. Men vi är fortfarande intresserade av ytterligare tips på platser som kan vara intressanta i utredningen, säger Bo Lundqvist.

Den då 22-årige mannen som misstänktes för mordet har hela tiden nekat till brott och är formellt avskriven från alla misstankar. Mannen avtjänar för närvarande livstids fängelse för ett uppmärksammat trippelmord i Klippan.

Den som har uppgifter eller bilder i ärendet uppmanas att ringa 114 14.

Publicerad 09 March 2018 00:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag