Lokaltidningen.se nominerad till årets sajt

”Ett fint bevis på att hårt arbete och god lokal journalistik lönar sig”

SKÅNE. När nomineringarna till tävlingen ”Årets gratistidning” offentliggjordes i dagarna stod det klart att Lokaltidningen fanns representerad i flera kategorier. Under gratistidningarnas branschdag på Berns i Stockholm den 13 april har Lokaltidningen chans att plocka hem pris i både kategorin "Årets gräv" och som "Årets lokalsajt".

Av
Lokaltidningen.se

– Otroligt skoj, och ett fint bevis på att hårt arbete och god lokal journalistik lönar sig. Det känns såklart jätteroligt att Lokaltidningen lagt beslag på två av tre nomineringar till den tunga klassen Årets gräv. En riktig fjäder i hatten, säger Anders Sjölin, chefredaktör på Lokaltidningen och fortsätter:

– Jag är även oerhört stolt över att lokaltidningen.se har blivit nominerad till Årets lokalsajt. Med material från 27 skånska Lokaltidningar och en webbgrupp som har full koll på stort som smått i Skånes 33 kommuner har lokaltidningen.se blivit en självklar kanal för alla som älskar nyheter på skånska.

Webbchef Marek Stefaniak förklarar framgångarna på webben med hårt och målmedvetet arbete.

– Vår webbredaktion har arbetat målmedvetet de senaste åren med att bli det självklara valet för den som vill ha gratis nyheter från hela Skåne. Lokaltidningen.se skriver om allt från grova brott till positiva händelser, och jag tror att den mixen tilltalar många.

Här är juryns motiveringar:

Årets gräv i gratistidning

Lokaltidningen Lund, Sexhärvan i Lund, Journalist: Felix Alnemark

”Ett lyckat gräv som startades i det lilla och växte ut till en riktig skandal i ett ämne som skakade hela världen förra året.”

Lokaltidningen Malmö, Augustenborg, Journalist: Åse-Marie Nilsson

”Ett ambitiöst gräv, där en skolinspektion följdes upp effektivt med nya avslöjanden som följd.”

Årets lokalsajt

Lokaltidningen.se, Ansvarig: Marek Stefaniak och webbredaktionen

”Lokaltidningen dominerar i Skåne. Men de är även starka i sociala medier. Med 25 000 följare är de landsändens näst största medie på Facebook och förmodligen också största gratistidning där.”

Publicerad 06 March 2018 12:08