Hildebrands syskon utlyser belöning för uppgifter i fallet

Brodern: "Vi kommer aldrig att ge upp"

NORDÖSTRA SKÅNE. Lelle Hildebrand försvann för 19 år sedan. Han misstänks ha blivit mördad, men ingen kropp har återfunnits. Nu hoppas hans syskon att en belöning på 350 000 kronor ska leda till att fallet blir löst.

Av
Magnus Wahlström

– Vi är maktlösa och vår bror har snart varit försvunnen i 20 år, men vi kommer aldrig att ge upp, säger brodern Guido Hildebrand till Sydöstran.

Under det senaste året har polisens grupp för kalla fall intensifierat arbetet med fallet om Lelle Hildebrands försvinnande 1999. Bland annat har ett flertal dykningar gjorts i Ivösjön och Missing People har kopplats in i sökandet efter kroppen.

Polisens ökade aktivitet är en av anledningarna till att syskonen Hildebrand nu utlyser en belöning om 350 000 kronor till den som lämnar uppgifter som leder till att fallet får en lösning.

– Nu hoppas vi att en belöning ska få personer som vet något att berätta det för polisen. 350 000 kronor är så pass mycket att det kan förändra en människas liv, säger Guido Hildebrand till Sydöstran.

Förhoppningen är att personer som vet någonting om Lelle Hildebrands öde nu ska träda fram i ljuset och dela med sig av uppgifterna. Inte minst för att den försvunnes syskon och mor ska få reda på vad som hänt sonen – och att någon blir dömd för det misstänkta mordet.

– Att utlysa en belöning är det vi kan göra från vår sida. Vi hoppas att tiden har stärkt människor och fått de att förstå hur viktigt det är att vi får reda på vad som hänt. Vi behöver få en gemensam plats att sörja på. Vår mor är 94 år nu och vi hoppas att hon ska kunna somna in utan den här våndan, säger Guido Hildebrant till Sydöstran.

Publicerad 13 February 2018 15:04