Tommy mötte vargen: ”En fantastisk upplevelse”

Fångade mötet på film

KVIDINGE. Under veckan har flera observationer av varg gjorts i norra Skåne. På torsdagskvällen var det jägaren och Kvidingebon Tommy Pålssons tur att möta rovdjuret.

Av
Magnus Wahlström

– Klart att man njöt av stunden, framförallt när den kom så nära. Det var en fantastisk upplevelse, säger Tommy Pålsson.

Tommy befann sig först utanför sitt lastbilsgarage i Kvidinge när han fick syn på rovdjuret. Vargen kom lunkande på en åker och syntes tydligt i kontrasten mot snön.

– Jag blev överrumplad, men förstod rätt så snabbt att det var en varg, säger han.

När vargen lunkade vidare åt ett annat håll bestämde sig Tommy, som äger mark i området och har koll på vilka vägar djuren brukar vandra, att försöka genskjuta den. Således satte han sig bakom ratten och körde iväg. Mycket riktigt uppenbarade sig vargen återigen och den här gången tog Tommy upp mobiltelefonen för att föreviga mötet på film.

– Som närmst var jag nog cirka 20 meter ifrån den. Jag rös i hela kroppen när jag filmade den. Jätteroligt, säger han.

Kände du dig orolig någon gång? Det är trots allt ett rovdjur.

– Nej. Men när den var så pass nära mig tänkte jag faktiskt att den kunde få vittring. Men den lunkade vidare i godan ro, hade ingen brådska och uppmärksammade oss inte på något vis, säger han.

Tidigare i veckan har en varg observerats i trakterna kring Hästveda och Glimåkra. Huruvida det rör sig om samma varg är inte bekräftat, men eftersom vargen kan vandra uppemot sex mil om dagen anses sannolikheten hög.

Publicerad 09 February 2018 10:20