Kastar kläderna för att visa att de inte har något att dölja

Sveriges mest exporterade livsmedelsprodukt lanserar ny kampanj

ÅHUS. Sveriges mest exporterade livsmedelsprodukt Absolut Vodka, med tillverkning i Åhus, lanserar i dag en ny avklädd reklamkampanj. Genom att låta medarbetarna posera nakna i en reklamfilm vill de framhäva transparensen i sin tillverkning.

Kampanjen som går under namnet "The vodka with nothing to hide" syftar till att framhäva företagets hållbara produktion och öppenhet kring den koldioxidneutrala destilleringen.

I filmen som lanseras i dag medverkar 28 av Absolut Vodkas medarbetare spritt språngande nakna för att på ett humoristiskt sätt visa att de inte har något att dölja.

– Våra medarbetare och leverantörer är väldigt stolta över att stå bakom världens femte största spritvarumärke, men kanske framförallt över hur hållbar tillverkningen i Åhus är. Det är därför så många av våra närmsta kollegor ville bidra till inspelningen, säger Absoluts produktionsdirektör Anna Schreil, i ett pressmeddelande.

Hon medverkar själv i filmen, som anspelar på introduktionsfilmer för nyanställda.

– Vi har koll på varenda steg i destillationsprocessen, från frö till flaska, och allt bygger på stolthet och en passion för vad vi gör, säger hon.

Nakenheten i filmen är en metafor för företagets transparens kring produktionen.

Absolut Vodka är noga med att poängtera att deras medarbetare i vanliga fall är fullt påklädda

Publicerad 06 February 2018 05:52