Kastar kläderna för att visa att de inte har något att dölja

Sveriges mest exporterade livsmedelsprodukt lanserar ny kampanj

ÅHUS. Sveriges mest exporterade livsmedelsprodukt Absolut Vodka, med tillverkning i Åhus, lanserar i dag en ny avklädd reklamkampanj. Genom att låta medarbetarna posera nakna i en reklamfilm vill de framhäva transparensen i sin tillverkning.

Kampanjen som går under namnet "The vodka with nothing to hide" syftar till att framhäva företagets hållbara produktion och öppenhet kring den koldioxidneutrala destilleringen.

I filmen som lanseras i dag medverkar 28 av Absolut Vodkas medarbetare spritt språngande nakna för att på ett humoristiskt sätt visa att de inte har något att dölja.

– Våra medarbetare och leverantörer är väldigt stolta över att stå bakom världens femte största spritvarumärke, men kanske framförallt över hur hållbar tillverkningen i Åhus är. Det är därför så många av våra närmsta kollegor ville bidra till inspelningen, säger Absoluts produktionsdirektör Anna Schreil, i ett pressmeddelande.

Hon medverkar själv i filmen, som anspelar på introduktionsfilmer för nyanställda.

– Vi har koll på varenda steg i destillationsprocessen, från frö till flaska, och allt bygger på stolthet och en passion för vad vi gör, säger hon.

Nakenheten i filmen är en metafor för företagets transparens kring produktionen.

Absolut Vodka är noga med att poängtera att deras medarbetare i vanliga fall är fullt påklädda

Publicerad 06 February 2018 05:52

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Symfoniker rockar Kulturnatten

– Många tror att det inte går att blanda klassiskt med rock. Men vi har visat att det går alldeles utmärkt och det var så roligt sist att vi gör det igen, säger dirigenten Patrik Dahlbom.

På scen väntar förutom Christianstad Symfoniker också gästartister i form av Trekvartkören, Furuboda Singers, Classic rock-bandet, vilket innebär totalt ett hundratal personer på stora scenen, som kommer att finnas på Stora Torg.

De gjorde för två år sedan en hyllningskonsert till Queen och i år väntar musik av bland annat Led Zeppelin, Whitesnake, Muse och Toto och jobbar hela tiden med att bredda sin repertoar och har allt från barnkonserter till kyrkomusik och rocksatsningar på sin meritlista.

– Inledningen och slutet av Kulturnattens konsert blir klassiskt och däremellan kommer vi att fylla på med rock och vi väljer självklart en repertoar som fungerar för symfoniker. Men under Queenkonserten märkte vi att det fungerar hur bra som helst att kombinera dessa genrer men det känns som vi fick med oss en stor erfarenhet sedan sist.

Det är en otroligt stor satsning som väntar och man hoppas på att fylla torget den 18 maj och inte minst på att få publiken att gunga med.

– Att ha musiken som yrke är så mycket mer för mig än ett jobb. Musiken är mitt syre. Och att få blanda de två genrer som jag brinner för är fantastiskt. Rock och klassiskt har mycket mer gemensamt än vad man kan tro. Dessutom gömmer sig ofta de klassiska tonerna i både reklam och film utan att vi ibland tänker på det.

Han avslöjar också att det blir en och annan överraskning under natten. Det pratas bland annat om en 3D-fiol som det faktiskt går att spela på. Exakt hur det kommer att låta får publiken uppleva på årets kulturnatt.