Uppskattade evenemang i Färlövs butik

FÄRLÖV. I våras tog Martin Andersson från Vinslöv över Icabutiken i Färlöv. Han har under hösten börjat rusta upp butiken och har samtidigt använt en del av lokalen till evenemang för Färlövsborna och boende runtomkring.

– Jag tycker om när det händer något och vill gärna kunna erbjuda något som inte alla butiker gör. Dessutom hade vi en källare som lämpade sig bra och som stod oanvänd. Därför föddes idén med arrangemang. Vid halloween hade vi spökrunda i källaren och den lockade drygt 200 barn, vilket var långt över förväntan men samtidigt väldigt roligt att det uppskattades så mycket som det gjorde.

Den 9 december ordnar han julfika med tomtemor som också tar emot barnens önskelistor och i vår planerar han just nu för flera evenemang både för den äldre och yngre publiken.

– Spökrundan kommer absolut tillbaka nästa år och jag hoppas att vi kan utveckla rundan ytterligare då. Vi testar oss fram och ser vad som fungerar och de evenemangen som får bra respons kommer vi absolut att fortsätta med, säger Martin Andersson.

Innan han tog över i Färlöv jobbade han i butik i Jönköping men kände att han ville röra sig hemåt och när chansen här kom så förverkligade han drömmen om en egen butik.

– Jag trivs med att driva och engagera mig och jag ser mitt jobb, trots ansvaret, som ett väldigt fritt arbete. Det är bara mina egna mål som sätter gränser. Nu har jag som mål att fräscha upp butiken ordentligt och jag märker att Färlövsborna gärna vill ha sin butik kvar, och det känns väldigt bra.

Publicerad 28 November 2017 09:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag