Humor med pappaperspektiv

HÄSSLEHOLM. Trots en rad föreställningar under hösten så är det den egna standupturnén komikern Tobias Persson håller på att förbereda sig för just nu. Den 9 mars kommer föreställningen till Hässleholm.

Tobias Persson beskriver föreställningen som bitvis befriande och bitvis svart, en djupt personlig berättelse om längtan efter barn, IVF och adoptionstankar.

I humorföreställningen ”Man på prov” som vårens föreställning heter utlovas en djupt personlig berättelse av och med Tobias Persson.

– Jag är väldigt spänd inför våren men jag märker att det är väldigt skönt att prata om det här, det är min form av samtalsterapi, precis som det var under den här tiden. Jag fick energi av att åka iväg på jobb och få folk att skratta, säger Tobias Persson.

Han och sambon kämpade i många år med att skaffa barn och den resan kommer publiken att få ta del av tillsammans med en stor portion humor.

– Att vi till slut lyckades gör att det går att stå på scen och skämta om det här, hur vi upplevde det här med IVT och tvånget att ligga på rätt dagar och ha sex på beställning. Det finns en humor i det här som jag tror att många i liknande situationer kan känna igen sig väldigt mycket i. Samtidigt är det en sådan kamp och jag tror man behöver få skratta ibland även i de tuffa situationerna i livet.

Samtidigt är han mån om att inte trivalisera ämnet, och han avslöjar att det var han och inte sambon som drabbades av depression när barnen fötts. Oväntat men förmodligen inte helt ovanligt.

Publicerad 23 November 2017 15:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag