Linda tävlar om titeln Miss Mermaid

Lever ut drömmen som sjöjungfru

KRISTIANSTAD. Linda Ågren från Degeberga är professionell sjöjungfru och spenderar stora delar av sin tid i vattnet med fena och överdel av snäckskal. Nu tar hon sin hobby ett steg längre och är en av deltagarna i Miss Mermaid International som äger rum i Egypten, Sharm-al Sheik den 18 november - 3 december. Och där hon kommer att representera Sverige.

– Det är stort absolut. Att få vara en del av tävlingen och representera Sverige men också att få chansen att träffa andra sjöjungfrur världen över och bli ännu bättre på det jag gör.

Sedan Lokaltidningen Kristianstad skrev om Linda Ågren för drygt ett halvår sedan så har evenemangen trillat in och Linda har de senaste månaderna agerat sjöjungfru på en rad evenemang, välgörenhetstillfällen och barnkalas.

– Jag känner mig hemma i sjöjungfrudräkten så detta är såklart väldigt kul eftersom det är mitt stora intresse. Jag har dessutom gjort detta ett bra tag och har kämpat för att komma hit och förverkliga en av mina drömmer.

Med Linda Ågrens medverkan i tävlingen blir det också första gången som Sverige har en representant och arrangörerna har gjort klart med Linda att de gärna vill ha henne som ambassadör för tävlingen i framtiden.

– Tävlingen startade i Tyskland 2014 och i framtiden kanske vi kommer att ha deltävlingar även här i Sverige.

Linda har börjat förbereda sig för tävlingen, då ett av tävlingsmomenten handlar om att simma så långt som möjligt under vatten, krävs det en del förberedelser.

– Visst är det lite nervöst med tävlingen. Vi ska gå på catwalken i klänning och i bikini, vilket jag inte är helt bekväm med. Men det ska bli kul att få bära vackra klänningar och smycken även om det är nytt för mig. Vattenmomenten med simningen och posering under vatten passar mig mer, det är mitt rätta element tillsammans med bedömning av sjöjungfrufenan som ska pyntas och pimpas. Men det viktigaste är att jag själv är nöjd med min prestation.

Hon har inför tävlingen också varit i kontakt med flera andra sjöjungfrur som deltagit tidigare för att få tips och råd inför tävlingen.

– Att få bära titeln ”The Swedish mermaid” är stort och jag ser fram emot att få representera Sverige under Miss Mermaid International och kommer förmodligen att få ett minne för livet.

Publicerad 17 October 2017 07:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag