Linda tävlar om titeln Miss Mermaid

Lever ut drömmen som sjöjungfru

KRISTIANSTAD. Linda Ågren från Degeberga är professionell sjöjungfru och spenderar stora delar av sin tid i vattnet med fena och överdel av snäckskal. Nu tar hon sin hobby ett steg längre och är en av deltagarna i Miss Mermaid International som äger rum i Egypten, Sharm-al Sheik den 18 november - 3 december. Och där hon kommer att representera Sverige.

– Det är stort absolut. Att få vara en del av tävlingen och representera Sverige men också att få chansen att träffa andra sjöjungfrur världen över och bli ännu bättre på det jag gör.

Sedan Lokaltidningen Kristianstad skrev om Linda Ågren för drygt ett halvår sedan så har evenemangen trillat in och Linda har de senaste månaderna agerat sjöjungfru på en rad evenemang, välgörenhetstillfällen och barnkalas.

– Jag känner mig hemma i sjöjungfrudräkten så detta är såklart väldigt kul eftersom det är mitt stora intresse. Jag har dessutom gjort detta ett bra tag och har kämpat för att komma hit och förverkliga en av mina drömmer.

Med Linda Ågrens medverkan i tävlingen blir det också första gången som Sverige har en representant och arrangörerna har gjort klart med Linda att de gärna vill ha henne som ambassadör för tävlingen i framtiden.

– Tävlingen startade i Tyskland 2014 och i framtiden kanske vi kommer att ha deltävlingar även här i Sverige.

Linda har börjat förbereda sig för tävlingen, då ett av tävlingsmomenten handlar om att simma så långt som möjligt under vatten, krävs det en del förberedelser.

– Visst är det lite nervöst med tävlingen. Vi ska gå på catwalken i klänning och i bikini, vilket jag inte är helt bekväm med. Men det ska bli kul att få bära vackra klänningar och smycken även om det är nytt för mig. Vattenmomenten med simningen och posering under vatten passar mig mer, det är mitt rätta element tillsammans med bedömning av sjöjungfrufenan som ska pyntas och pimpas. Men det viktigaste är att jag själv är nöjd med min prestation.

Hon har inför tävlingen också varit i kontakt med flera andra sjöjungfrur som deltagit tidigare för att få tips och råd inför tävlingen.

– Att få bära titeln ”The Swedish mermaid” är stort och jag ser fram emot att få representera Sverige under Miss Mermaid International och kommer förmodligen att få ett minne för livet.

Publicerad 17 October 2017 07:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Symfoniker rockar Kulturnatten

– Många tror att det inte går att blanda klassiskt med rock. Men vi har visat att det går alldeles utmärkt och det var så roligt sist att vi gör det igen, säger dirigenten Patrik Dahlbom.

På scen väntar förutom Christianstad Symfoniker också gästartister i form av Trekvartkören, Furuboda Singers, Classic rock-bandet, vilket innebär totalt ett hundratal personer på stora scenen, som kommer att finnas på Stora Torg.

De gjorde för två år sedan en hyllningskonsert till Queen och i år väntar musik av bland annat Led Zeppelin, Whitesnake, Muse och Toto och jobbar hela tiden med att bredda sin repertoar och har allt från barnkonserter till kyrkomusik och rocksatsningar på sin meritlista.

– Inledningen och slutet av Kulturnattens konsert blir klassiskt och däremellan kommer vi att fylla på med rock och vi väljer självklart en repertoar som fungerar för symfoniker. Men under Queenkonserten märkte vi att det fungerar hur bra som helst att kombinera dessa genrer men det känns som vi fick med oss en stor erfarenhet sedan sist.

Det är en otroligt stor satsning som väntar och man hoppas på att fylla torget den 18 maj och inte minst på att få publiken att gunga med.

– Att ha musiken som yrke är så mycket mer för mig än ett jobb. Musiken är mitt syre. Och att få blanda de två genrer som jag brinner för är fantastiskt. Rock och klassiskt har mycket mer gemensamt än vad man kan tro. Dessutom gömmer sig ofta de klassiska tonerna i både reklam och film utan att vi ibland tänker på det.

Han avslöjar också att det blir en och annan överraskning under natten. Det pratas bland annat om en 3D-fiol som det faktiskt går att spela på. Exakt hur det kommer att låta får publiken uppleva på årets kulturnatt.