Lärare på Högskolan fick ta emot prestigefyllt pris

KRISTIANSTAD. Anna-Karin Edberg och Kerstin Blomqvist från Högskolan Kristianstad fick ta emot hederspriset när studentlitteraturens hederspris delades ut. Priset var för boken Omvårdnad & äldre som de, tillsammans med två andra forskare inom äldreområdet varit redaktörer för.

– Det känns fantastiskt att boken uppmärksammas på detta sätt, säger Anna-Karin Edberg, professor i omvårdnad vid Högskolan Kristianstad i ett pressmeddelande. Att skriva läroböcker är annars inte så glamoröst, utan något vi gör på vår fritid och för att vi vill att all den forskning som bedrivs inom fältet ska komma studenterna till godo. Att få ta emot ett sådant pris känns naturligtvis som en viktig bekräftelse.

Prissumman är 50 000 kronor och förlagets motivering till priset är:

”För ett heltäckande grundverk som med gedigen vetenskaplig tyngd avhandlar ett område som är högaktuellt såväl idag som under många år framöver. Andelen äldre ökar och många lever allt längre med långvariga sjukdomar. Detta ställer nya krav på sjuksköterskan och omvårdnaden. Boken är helt anpassad till dessa nya förutsättningar där de senaste forskningsresultaten kombineras med konkreta omvårdnadsåtgärder. Verket är mycket välskrivet, med den äldre personen ständigt i centrum.”

Fyra av de 27 medförfattarna arbetar också vid Högskolan Kristianstad; Pia Andersson, Albert Westergren, Pia Petersson och Ingela Beck

Publicerad 09 October 2017 07:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag