Veterinär på hembesök

KRISTIANSTAD. Under sina år som veterinär på klinik märkte Ida Pettersson en allt större efterfrågan från djurägare om en önskan att få veterinärbesök i hemmet.

Nu har Ida Pettersson förverkligat deras önskan och startat eget, en rullande veterinärklinik.

– Ja, under mina sju år på klinik så dök frågan om hembesök upp allt oftare. Och mina tankar började snurra om att starta något sådant. I somras förverkligade jag tanken och har redan märkt av vilken betydelse det har för både ägare och djur att kunna göra ett veterinärbesök hemma i en trygg miljö, säger Ida Pettersson.

Många veterinärer avstår hembesök på grund av tidsbrist men Ida Pettersson ser hellre att hon får en nära kontakt med djuren och att de får vara på en plats där de känner sig trygga.

– Som veterinär ser man många stressade djur. Att åka bil till veterinären är för många djur en stressande situation, likadant är det med klinikmiljön. Ett stressat djur kan också vara svårare att bedömma eftersom djuret är spänt oavsett var man tar på det. För dessa djuren har det stor betydelse att jag kommer till dem istället för att de ska komma till mig.

Som det ser ut nu gör Ida Pettersson besök över hela nordöstra Skåne, även om hon utgår från Kristianstad.

– Det betyder mycket för mig att se vad det här kan göra för djur och ägare. Och det är otroligt givande att komma så nära mina patienter som jag får möjligheten till här. Allt går inte att göra vid ett hembesök och det är också något dyrare för ägaren. Men folk har hittills tyckt att det varit värt det för att få en bra upplevelse för sina djur.

Publicerad 29 September 2017 09:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag