Nu släpper de singel nummer två

”Jag vill göra musik med texter som betyder något”

KRISTIANSTAD. I somras släppte de sin första singel, ”Spela Gangsta” och den 16 september är det dags för nästa singel, Bla,bla,bla. Alexa Jarl la musiken på hyllan i några år men när hon träffade Darawan Fahtalla insåg de båda att de hade samma syn på musik och började skapa tillsammans.

– Jag kände väl innan att jag inte hittade riktigt rätt i musiken, jag visste inte riktigt vilken typ av musik jag ville göra och valde då att ta en paus, berättar Alexa Jarl.

Darawan Fathalla var under många år en del av ett band och jobbade som musikproducent men 2013 blev all utrustning och all musik som var i stort sett klar, stulen och han såg det som ett tecken att han skulle sluta med musiken.

Men när paret träffades var det musiken som knöt dem samman. Han skrev en låt till henne och samarbetet var igång.

– I låten beskrev han precis hur jag kände och tänkte. Han hade plockat upp allt jag stod för och alla meningar jag sagt i låten, det var som om jag skrivit det själv, vilket gjorde att allting kändes så rätt och vi valde att spela in den och släppa den som singel, berättar Alexa Jarl.

På mindre än ev vecka hade låten över 1000 lyssningar och musikvideon över 5000 visningar på youtube.

– Att så många gått in och lyssnat på min första låt är stort och gör också att man vill fortsätta med det här. Tillsammans med Cameron Jai som sjunger på låten så har jag också fått möjligheten att stå på scen och framföra låten på flera olika platser under sommaren, vilket har varit otroligt kul.

Singel nummer två, Bla,bla,bla är nu också klar och släpps på Spotify den 16 september.

– Jag älskar den här låten, jag har hittat min stil och rap med en text som betyder något för mig är det jag vill göra. Och att jag har Darawans stöd betyder otroligt mycket. Det är tack vare hans kontakter som vi kan göra det här.

Publicerad 11 September 2017 08:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag