Polisen:

Känner du igen kostymrånarens offer?

Misstänks ha rånat bank

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

MALMÖ/KRISTIANSTAD.  För en del av pengarna han fick när han rånade Sparbanken Skåne i Kristianstad köpte Tollarpsmannen en kostym. Iklädd den försökte han dagen efter stjäla en mans väska på centralstationen i Malmö.
– Mannen som fick väskan stulen lyckades ta tillbaka den och har inte polisanmält händelsen. Det är viktigt att vi får tag i målsäganden så att den häktade kan lagföras även för detta, säger Lars Förstell som är presstalesman vid Malmöpolisen.
I förra veckan låg mannen, som nu är häktad, bakom en brottsvåg i Skåne. 
Han försökte först råna en frisersalong i Kristianstad, men de vägrade att ge honom några pengar. Därefter rånade han Sparbanken Skåne på enligt uppgift en större summa pengar. Inte heller här visade han något vapen, men han fick en större summa gamla sedlar, som han sedan växlade in på en bank i Malmö.
För en del av pengarna köpte han en kostym, och den hade han på sig när han den sjunde juni försökte råna Nordea i Malmö och sedan greps.
– Ryktet började gå om kostymrånaren, och då mindes väktare att en man i kostym försökte råna en man på en väska, säger Lars Förstell.
Känner du igen brottsoffret på bilden, eller är du den som är drabbad?
Ring då polisen på 114 14, där tips tas emot!

Publicerad 16 June 2017 11:43

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag