Stickad prideflagga –Sommarros bidrag till årets pridefestival

KRISTIANSTAD. Även seniorerna på äldreboendet Sommarro är med och deltar på sitt sätt i årets Pridefestival, den 1-2 juli. De har nämligen stickat en två meter lång prideflagga.
Sofia de la Fuente, kulturadministratör och projektledare på Medborgarskolan i Kristianstad är den som ligger bakom idén. Och hon hoppas att den stickade flaggan får vara en del av hela pridefestivalens festligheter.
– Det ingår i mitt jobb att hitta nya vägar för att göra kulturlivet tillgängligt i alla grupper, inte minst våra äldreboende. När jag ställde frågan om stickcafét skulle kunna tänka sig att göra denna flaggan ställde de gärna upp.
Inga Axelsson som håller i stickcafét såg positivt på idén och både boende på Sommarro och seniorer utifrån har de senaste månaderna hjälpt till att sticka för att få flaggan klar.
– Vi har stickat två meter var i varsin färg och detta har vi sedan sytt ihop för att skapa en flagga i prideflaggans färger, berättar Inga Axelsson.
Att få delta i pridefestivalen ser de som positivt men också en chans till att visa upp stickcafét lite extra.
– Vi stickade 400 meter till kommunens 400-årsjubileum så vi har ju stickat en del. Man kan väl säga att vi är några tosiga tanter som tycker om att sticka.
Sofia de la Fuente ser också flaggan som en betydelsefull handling.
– Att sticka tillsammans innebär gemenskap dessa enskilda bitar har sedan satts samman vilket symboliserar något väldigt vackert och är en meningsfull gest till festivalen.

Publicerad 16 June 2017 07:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag