En fullspäckad sommar i Nya Åhusparken

ÅHUS. Redan nu har Föreningen Nya Åhusparken smygstartat användandet av Nya Åhusparken med bland annat loppis, Zumba och dinosauriutställning.
Och i slutet av maj fick man också ta emot kommunens byggnadsmiljöpris i rådhuset under högtidliga former. Detta en bra tid innan den officiella invigningen äger rum den 8 juli.
– Allt är inte färdigt ännu. Det återstår belysning och både måleri och snickeriarbete men redan nu har vi dagligen samtal från folk som vill vara i parken, vilket vi tycker är väldigt roligt, säger Charlotte Nilsson, initiativtagare och sekreterare i föreningen Nya Åhusparken.
Att de också hunnit få pris för sitt arbete att rusta upp parken ser hon som ett gott betyg på att det de gör är helt rätt.
– Vi blev väldigt överraskade och det är verkligen en ära att ha fått det här priset. Vi har lagt ner väldigt mycket arbete på att få rotundan och parken i bra skick. Så priset är verkligen ett bevis på att vi gjort något bra. Vårt mål är att fylla parken med liv och att det blir en naturlig mötesplats för alla åldrar, säger Charlotte Nilsson.
Den 8 juli väntar invigning med en rad festligheter men redan på midsommardagen arrangerar föreningen dans till Anna & Martins orkester.
– Det är bara fantasin som sätter gränser för vad vi kan arrangera i parken och vi ser de här arrangemangen innan invigningen som ett bra sett att träna på att stå som arrangörer innan invgningen. Senare i sommar kör vi också bagageluckeloppis vid två tillfällen och Kul på hjul som var här förra året kommer också tillbaka. Så det väntar en rad olika aktiviteter i Nya Åhusparken, avslutar Charlotte Nilsson.

Publicerad 16 June 2017 08:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag