Strongman-SM till Kristianstad

Sveriges starkaste man och kvinna ska koras

KRISTIANSTAD. I slutet av juli väntar Strongman-SM i Kristianstad för damer i -82 kilosklassen och helgen efter är det dags för herrarnas SM-kval i klassen -105 kilo.
Det är första gången Kristianstad Strongman står som arrangörer och de hoppas kunna ge framförallt damfinalen högre status genom att för första gången på något SM införa prispengar.
– Ja, det känns väldigt bra att vi får arrangera tävlingarna här i Kristianstad. Kristianstad Strongman börjar nu bli en klubb att räkna med och börjar göra sig ett namn i branschen. Samtidigt känns det bra att vi också har möjligheten att införa prispengar i damfinalen, vilket egentligen är ett krav men som saknats tidigare, berättar Jesper Willysson, Kristianstad Strongman.
Damfinalen äger rum på Industrigatan den 23 juli och från hemmaklubben kommer tre damer att representera Kristianstad, Martina Andersson som hoppas försvara SM-guldet men också två debutanter, Malin Andersson och Josefin Eriksson.
– Det är roligt att vi fått in fler tjejer i föreningen och att de utmanar sig själva och ställer upp i tävlingen.
I herrarnas kval den 30 juli är det bara Jesper Willysson själv från Kristianstad Strongman som är med och tävlar, då övriga medlemmar tävlar i viktklassen över.
– Det är tufft motstånd i herrklassen, Jimmy Johansson från Värmland tävlar i EM senare i sommar och Robin Hedström från Sjöbo är också stark. De har tävlat i många år och är svåra att slå men jag siktar på att bli bland de tio bästa. Men detta är ett bra sätt att utmana sig själv på och det är kul att antalet utövare ökar.

Publicerad 13 June 2017 09:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag