Gärds BK satsar på att utveckla föreningen

”Genom fortsättningsgrupper hoppas vi få behålla våra brottare”

BROTTNING. Gärds BK i Tollarp är numera Kristianstads enda brottarklubb. De senaste åren har man fokuserat mycket på nybörjarklasserna. Men nu hoppas man kunna bygga upp verksamheten så att de som tränat ett tag kan stanna kvar i föreningen.
– Vi har tappat många brottare då de söker sig vidare till andra föreningar i närområdet för att kunna utvecklas. Och det är självklart förståeligt. Men inom kort hoppas vi kunna erbjuda även en fortsättningsgrupp, berättar Sara Svensson, ordförande Gärds BK.
Den senaste tiden har också präglats av lokalbyte och styrelsebyte men nu hoppas man att föreningen har landat i allt nytt och kan blicka framåt.
I början av maj arrangerade man årets nybörjarträff med runt 50 tävlande från Skåne och Blekinge, i åldrarna 6-11 år.
– Detta är en tävling vi brukar arrangera, i fjol blev det inte av men i år var vi tillbaka igen. Och även om det är en ensamsport så tränar man med laget och på tävlingarna är man med och hejjar på sina kamrater. Brottningen är en sport som innebär både kordination, och styrka men också psyke, vilja, och kondition.
I dag styrs klubben helt ideellt och tack vare eldsjälar kan klubben kan leva vidare.
– Vi har haft väldigt duktiga brottare genom tiderna med flera SM-guld i bagaget och precis som i de flesta föreningar gå intresset upp och ner. Genom provapå tillfällen och öppna träningar där man kan komma och testa hoppas vi nu kunna lyfta sporten igen.

Publicerad 31 May 2017 09:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag