Enligt Malene Langborg så är visan det starkaste musikaliska redskapet för att beskriva tiden vi lever i

Enligt Malene Langborg så är visan det starkaste musikaliska redskapet för att beskriva tiden vi lever i

I sommar väntar Visfestival i Vittsjö

VITTSJÖ.  Sommarens visfestival i Vittsjö, har nu programmet klart och arrangören Malene Langborg är nöjd över vad världens första visfestival i Vittsjö kan presentera.
– Jag har bott här i 1,5 år men kommer ursprungligen från Danmark där jag arrangerat visfestivaler i tre år i min trädgård. Jag fick nog litet blodad tand efter det och kände att jag gärna ville fortsätta med visfestivalen och jag ser det också som ett bra sätt att integrera mig i samhället Vittsjö, berättar Malene Langborg.
Den 15 juli hoppas hon fylla Godsmagasinet med musik och glädje och genom sina kontakter i visbranschen har hon lyckats få en rad artister med sig som hon vet levererar kvalitet.
Bland annat gästar Bo-Anders i Hyllning till Monica Zetterlund och Ankan & Linkan och Eva Simmons, vissångerska, gitarrist och låtskrivare från Göteborg. För det lokala utbudet står duon, Broms Friskusen som består av Dan Sigurdson och Johan Eckman som utgår ifrån Bjärnum. Men också Lars Linkan Lindkvist som jobbat med skånska visor och låtar sedan början av 1970-talet. Han har dessutom medverkat på ett 30-tal skivinspelningar med bland annat Peps Persson, Avadåband och Christer Lundt. Sedan ett par år bor Linkan på en släktgård utanför Vittsjö och 2016 utnämndes han till Årets Vittsjöbo.
För det internationella står bland annat danska FAZE`N`MIR och Karl Heldal från Norge och även arrangören själv kommer att bjuda på visa mellan akterna.
– Jag hoppas och tror att detta ska bli succé, det enda jag vill göra är att se folk glada och att vi lyckas fylla Godsmagasinet den 15 juli så att detta blir något jag kan fortsätta göra i hundra år till.
Hoppas något jag kan få fortsätta göra framöver det är min förhoppning.

Publicerad 16 May 2017 07:00