Café Ramos växer i ny lokal

TOLLARP. När Café Ramos flyttar till nya lokaler för tredje gången väljer man också att utöka verksamheten med glassbar och godisbutik och satsar nu på att bli den samlingspunkt i byn som man hoppas på.
– Vi hade planer på att stänga redan vid vår första flytt 2015 men så hittade vi en liten lokal där vi varit nu i ett och ett halvt år men vi har varit trångbodda och inte kunnat driva verksamheten så som vi vill, berättar Karen Ramos.
Därför är man nu i full gång med att renovera Fröjds modehus gamla lokaler och har med hjälp av gammalt butiksmaterial byggt bord och avlastningsytor och snälla Tollarpsbor har skänkt möbler så att nya Café Ramos ska kunna öppna innan Tollarpsdagarna den 5 juni. Och med det också kunna återinföra trubadurkvällar och andra evenemang som de hade när öppnade upp i sin första lokal.
– Vi har saknat att kunna hålla de här evenemangen, och att kunna ta emot barnfamiljer och större sällskap. Sådant har vi inte haft möjlighet till i vår senaste lokal vilket minskat besökarna men nu ska det bli ändring på det
Den 2 juni är satt som preliminär öppningsdag men det är mycket att göra inför nypremiären.
– Vi har egentligen inte de ekonomiska förutsättningarna att göra det här men vi brinner för cafét och vet vad ett café i byn betyder för Tollarpsborna, vilket gör att vi kämpar vidare. Att vi har ett café är viktigt för byn och för oss som bor här.
Drömmen om ett café var egentligen Karen Ramos pappas dröm. Men han hann aldrig förverkliga sin dröm innan han gick bort.
– Jag gör det här för honom. Det är också där vi hittar kraften att driva detta vidare och att få träffa alla människor som kommer och fikar, berättar gamla historier om byn och våra lokaler. Sådant betyder mycket och nu har jag valt att satsa helhjärtat på detta för att kunna göra det så bra som möjligt, berättar Karen Ramos.

Publicerad 16 May 2017 07:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag